english nederlands

de scrypturist

 

Revantijn is de stad van de beste Schrijvers, en Mauric Dystergroeve is een van de beste in Revantijn. Op bestelling schrijft hij simpele beschermingen, grootse spreuken, of zelfs hele werelden, weidse vergezichten onder turbulente hemels. Alles kan, en niets is zijn verbeelding te machtig.

Totdat de Schrapers Loge aan een nieuw boek begint: een Boek van Leven.

Nu waart er iets rond in Maurics werelden, en hij weet niet wat. Hij kan zijn eigen verbeelding niet vertrouwen, en ook van de echte wereld is hij niet meer zeker. Het land is in oorlog, en zijn vrienden verdwijnen spoorloos. De angst voor aanslagen grijpt om zich heen.

Maar dan komt er een vreemdeling de stad binnen met een onbekend schrift op zijn huid, op de vlucht voor een donker verleden. Zijn wanhopige zoektocht naar een geheim boek maakt Mauric één ding duidelijk: niets zal ooit nog hetzelfde zijn — zelfs al kunnen ze de onvoorstelbare ramp die de wereld bedreigt voorkomen.


De scrypturist is een overtuigend en volwassen fantasydebuut van een gelauwerd Nederlands genreauteur met een geheel eigen stem, rijke taal en met overtuigende personages. Inventief, strak geplot en met ingenieuze magie — De scrypturist is het eerste deel van een episch verhaal over een wereld op de rand van een revolutie. | lees een fragment

“Eindelijk weer eens een fantasy-roman waar avontuur en relevantie, spanning en betekenis, fantasie en herkenbaarheid naadloos samenvloeien! Met De scrypturist heeft Evanby laten zien dat fantasy ook in het Nederlands taalgebied op hoog niveau wordt geschreven.”

Floris M. Kleijne, winnaar Writers of the Future Award 2004

“Ik vond De scrypturist binnen het genre het meest intelligente boek dat ik sinds jaren heb gelezen. De woordenrijkdom is fenomenaal, het plot zit gedegen in elkaar...”

Okke de Jong, Ezzulia.nl

“Sterk werk van eigen bodem.”

NBD|Biblion

Mynx (Meulenhoff Boekerij)

Paperback | 15 x 22,5 cm | 400 blz. | NUR 334
september 2009
ISBN 978-90-8968-146-1
bestel bij Bol.com

E-boek | EPUB met kopieerbeveiliging
februari 2010
ISBN 978-94-6092-076-9
download bij Bol.com
of van de iBookstore

E-boek | EPUB met gepersonaliseerd watermerk
juli 2011
ISBN 978-94-6092-626-6
download bij Bol.com